29 Haziran 2013 Cumartesi

Adanalı Yusuf Usta - Avcılar

İstanbul'da iyi kebapçı bulmak çok zor. Genelde iyi olduğunu bildiklerinizin ise fiyatları çok yüksek, öyle ikide bir gitme şansınız yok. Hem fiyatı görece uygun hem de lezzetli kebapçı bulursanız hakikaten bir keşif yapmış olursunuz bana göre.
Adanalı Yusuf Usta'da İstanbul'da nadir bulunan kebapçılardan. Çokta eski değil, 2009 yılında açılmış burası. Yusuf Usta küçük yaştan beri Adana ve Mersin'de kebap ustası olarak çalışmış. Sonradan buraya kurmuş sofrasını, iyiki de kurmuş, bizde nasipleniyoruz :)
Her zamanki gibi Adanalı Yusuf Usta'yıda bir kaç kişiden duyduktan sonra yolum oralardan geçerken uğradım. Aman Allah'ım ne güzel lezzet, tam anlamıyla kebapçıya geldiğimi anladım.
Zaten baktımda herkes keşfetmiş burayı, kebapçıların değişilmezi ünlülerle fotoğraflar doldurmuş duvarları. Oldukçada doluydu mekan.
Daha sonra tekrardan bir kaç defa daha gittim ve yazımla karşınızdayım.
Yusuf Usta'da Adana'daki has kebapçıların ortamını buldum. En çok hoşuma giden bu oldu. Adana'da kebap yiyorsanız karşınıza bin türlü meze gelir ilk önce. Kebabın zevkide mezeyle çıkar zaten. İstanbul'da en alışamadığım durum bu. Mezeler ayrı ayrı ne istiyorsan o geliyor. Hepsi ücretli. Bana ters geliyor, Adana Kebapçısıyım diyorsun ama ordaki kebapçıyla hiç alakan yok. Herşeyi paraya dökmüşsün bile.
Yusuf Usta Avcılar Ambarlı'da Zorlu Plaza'nın tam karşısında. O taraflarda çalışmıştım 5-6 sene önce ama işte Yusuf Ustamız yoktu o zaman, yakında güzel birşeyler yiyemiyorduk :)
Mekan baya büyük hem içeride yerler var hem de dışarıda bahçe gibi yer yapmışlar, dışarda da yiyebiliyorsun.

Menüye bakalım ilk önce. Bahsettiğim gibi fiyatlar ne çok pahalı ne çok ucuz, tam kıvamında gibi.




Ustam her sayfaya açıklamalarınıda yazmış, güzel olmuş.
Yusuf Usta'ya gidince siparişinizi veriyorsunuz ve masanıza hemen mezeler geliyor. Ezme, sumaklı soğan, közde soğan, maydanoz, tere ve her kebapçıda olması gereken közde patlıcan.

Mezeler oldukça güzel, özellikle benim için ezme ve közde patlıcan önemli. İkiside oldukça güzel, hepsi taze hazırlanmış, közde patlıcan sıcak sıcak geliyor karşınıza, bir yiyince bir daha yiyesiniz geliyor :)
Daha sonra kebabımız geliyor.

Her türlü kebap bulunmasına rağmen ben size kesinlikle Tarsusi'yi öneririm. Nam-ı diğer satır kebabı. Biraz acı ama kebabın tadını alıyorsunuz. İnsanın ağzında dağılıyor et. Gerçekten çok lezzetli yapıyorlar.
Tek şikayetim tatlılar, aslında yanında hemen kendi tatlıcısı var ama bana göre iyi değil. Künefe önceden yemiştim ama pek beğenmedim, bu nedenle bu gelişimde yemiyorum. Fotoğrafını göremiyorsunuz bu nedenle :)
Yolu bu taraflara düşen lezzet avcılarının Yusuf Usta'da bir kebap yemesini tavsiye ediyorum. Buraya yorumunuzuda bırakırsanız ısrarımda haklı mıyım değil miyim anlarım :)

Adanlı Yusuf Usta
Ambarlı Dolum Tesisleri Yolu No : 14
(Zorlu Holding Karşısı Mudo Outlet Yanı)
Avcılar
Tel : 0 212 4228954
http://adanaliyusufusta.com/

6 yorum:

  1. Hocam tavsiyem havuç dilimli baklava veya katmerdir.

    Tarsusiyi de sizden öğrendiğim iyi oldu.

    YanıtlaSil
  2. Havuç dilimli baklava veya katmer yokki menüde :) Bir daha gidersem sorayım.

    Tarsusi'yi kesin deneyin. Biraz acıdır ama lezzet süper.

    YanıtlaSil
  3. Lezzet guzel, kozde patlican ve ezme cok guzel. Yalniz fiyatlarda artis var Alper'cim. Bi ara yenilerini gondereyim sana :)

    YanıtlaSil
  4. Tarsusi süperdi; baklava da oldukça iyi. Fiyatlar resimdekinden biraz fazla.

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca belirteyim, isterseniz pide yerine "açık ekmek" yani "lavaş" da getiriyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Yemekler iyi sadece çalışanları çok ilgisiz bir şey istediğinizde sanki küfür etmişim gibi bakıyorlar yiyin de gidin modundalar yani !
    Hele birde onların gösterdiği yere oturtmazsanız vay halinize yok yerimiz başka diyip kenarda bekletiyorlar!

    YanıtlaSil